Skräpplockardag 7/5

IMG_2532.jpg

För tredje året i rad ser vi till att rensa en del av Eskilstunaån från skräp. Du hänger väl med? Datum för detta blir lördag den 7 maj, vilket är samma dag som Håll Sverige rent anordnar Nordiska Kusträddardagen. Här i Eskilstuna har vi visserligen ingen kust men vi har bland annat en å som tyvärr är full av skräp längs strandkanter och vass. Vi har en del soppåsar/säckar/handskar att tillhandahålla men för säkerhetsskull får du gärna ta med en egen påse samt handskar. Vi bjuder på lite fika efteråt.

Samling, tid & plats

Tid:

Lördag 7 maj kl 16.00-18.00 (ca), inkl fika efteråt OBS! Ny tid

Plats:

Eskilstuna SUP, Åbrinksvägen 8 i Skogstorp.

För vem?

Det är inget krav men du får gärna ha testat att paddla någon gång tidigare så du vet grunderna. Du måste vara simkunnig och tar du med egen bräda måste den vara fäst med en leash/säkerhetssele.

 

Pris

0 kr/gratis om du har med egen bräda

150 kr inkl bräda, paddel och flytväst

>> Våtdräkt i 3 mm neopren finns att hyra för 100 kr/st. (OBS! Begränsat antal och storlekar). Kontakta oss på mail eller sms/tel 072-7211556 om du önskar hyra en dräkt. Uppge den storlek du normalt brukar ha på dina kläder.

Bokning och betalning

Anmäl dig här (fristående bokningssida). Välj datum i schemat då du vill delta. För att kunna göra en bokning behöver du vara inloggad. Om det är första gången du ska logga in väljer du "skapa nytt konto". När du har fått en bokningsbekräftelse betalar du in 150 kr/pers (om du har egen bräda betalar du ingenting) via Swish 123 027 85 15 (eller med ePassi) inom 24 timmar (alt. omgående om du bokar samma dag). OBS! Kolla din skräppostmapp om du inte fått svar från oss. 

Avbokning: Mindre än 3 timmar innan bokning: Ingen återbetalning

Skulle du bli sjuk eller få förhinder den aktuella dagen är det fullt förståeligt. Gör då din avbokning så fort du kan, dock senast 3 timmar innan, så får du pengarna tillbaka. OBS! För avbokning mindre än tre timmar innan utsatt tid sker ingen återbetalning. Läs bokningsvillkoren i sin helhet här.

Klädsel och utrustning
 • SUP-bräda med leash (tar du med egen bräda behöver du se till att den har en leash/säkerhetslina)

 • Gärna våt- eller torrdräkt beroende på hur kallt det är vid tillfället (våtdräkt finns att hyra, se info ovan under "Pris")

 • Flytväst (om du inte har våt- eller torrdräkt). Har du ingen egen kan du låna en av oss.

 • Ev mössa, vantar, tjocka strumpor (ta med ett par extra av varje i en vattentät väska eller påse)

 • Skräppåse/sopsäck (vi har även några extra)

 • Handskar, t ex trädgårdshandskar eller diskhandskar

Bilder

Vi tar en del bilder som vi sedan lägger upp på Facebook och Instagram och som man sedan gärna får dela. Tagga oss gärna med @eskilstunasup eller #eskilstunasup (Skulle du inte vilja vara med på bild, meddela oss det så snart du kan.)

Övrigt
 • Vi paddlar även om det regnar, bortsett från extremt dåligt väder (åska, alltför kraftiga vindar etc).

 • All paddling sker på egen risk.

 • Det kan fortfarande vara kallt i vattnet vid den här tidpunkten så använd gärna våtdräkt om du har.

 • Vi tar en del bilder under paddlingen, meddela oss så fort som möjligt om du inte vill vara med på bild.

 • Vi följer noga information och råd från myndigheter om Covid-19. Kom bara om du känner dig helt frisk.