top of page
IMG_1276.JPG

Vanliga frågor A–Ö

ALLEMANSRÄTTEN – vad innebär det?

För att alla ska kunna njuta av naturen och för att vi inte ska skada djur och natur behöver vi visa hänsyn. Tänk även på att inte störa boende och att många bryggor är privata. Läs mer om allemansrätten och paddling här.

 

AVBOKNING/OMBOKNING – Hur gör man avbokning eller ombokning?

Vi gör i regel inga avbokningar eller återbetalningar. Du kan i stället välja att köpa till en ombokningsgaranti på 20 kr när du bokar så har du rätt att boka om och ändra datum/tid för din tur ett antal timmar innan turen startar. Undantag sker vid åska eller andra omständigheter som kan göra paddelturen farlig.

BETALNING – Hur betalar man till er?

Om du har gjort din bokning via vår hemsida så sker betalningen direkt vid bokningstillfället med kort eller Swish. Om du bokar in dig direkt på plats, så sker betalning via Swish. Företag/skolor/större grupper kan faktureras istället, kontakta oss innan bokning om detta önskas. Om du vill betala med epassi kontakta oss innan bokning.

FRISKVÅRDSBIDRAG – Vad gäller vid friskvårdsbidrag?

Enligt Skattemyndigheten är SUP en sport som arbetsgivaren får erbjuda skattefritt till sina anställda.  Kontrollera med din arbetsgivare vad som gäller hos er ang friskvård. Du får alltid ett bekräftelsemail med kvitto från oss som du kan lämna in till din arbetsgivare.

Om du vill betala med epassi kontakta oss innan bokning.

HYRA KAJAK – Kan jag hyra en kajak av er?

Ja, du kan hyra kajak av oss. Läs mer här.

HYRA SUP – Kan jag hyra en SUP-bräda av er?

Ja, du kan hyra SUP av oss. Våra brädor för uthyrning är uppblåsbara och de flesta av dem är av typen allroundmodell med måtten: Längd: 10.8"/325 cm, bredd: 32"/81.2 cm, tjocklek: 6.0"/15.2 cm, vikt: 9.5 kg. Maxvikt: 100 kg (för optimal prestanda). Vi har även några mindre brädor som passar små personer/ungdomar/barn. Läs mer här.

HYRA VÅTDRÄKT – Kan jag hyra våtdräkt av er?

Ja, du kan hyra våtdräkt av oss. Boka här.

KLÄDSEL – Hur ska jag klä mig när jag paddlar?

Sommar: Badkläder, t-shirt, keps, tights/träningskläder, ev tunn vind-/regnjacka, barfota eller badskor.

Senvår/tidig höst och kallt i vattnet: Våtdräkt eller träningskläder (ev ullunderställ under och vindjacka över) neoprenboots, mössa, vantar.

Vinter: Våtdräkt, torrdräkt eller paddelkläder med neoprenmuddar, neoprenboots med ullstrumpor i, vantar/handskar, mössa.

Tänk på att ull är ett lätt, bra material som värmer mer än t ex bomull om det blir blött. Har du mycket kläder på dig kan det bli svårt att ta dig upp på brädan igen om du ramlar i.

KÖPA SUP/KAJAK – Kan jag köpa en SUP eller kajak hos er?

Nej, tyvärr, vi har varken SUP-brädor eller kajaker till salu hos oss. Däremot finns det många andra företag som säljer brädor/kajaker i Sverige och på nätet, bl a Långholmen Kajak som flertalet av våra SUP:ar och kajaker är ifrån.

Råd inför SUP-köp: Fundera ut i vilket syfte du vill använda brädan (träning, turpaddling, yoga, lek etc). För många funkar det bra med en sk allround-bräda som förstagångsbräda, alt en touringbräda som är bra om man vill paddla längre sträckor (den är mer riktningsstabil men kan upplevas något ostadigare). Ett tips är att googla runt och läsa om olika brädor och sen när du hittar en i den prisklass du kan tänka dig så kan du även googla på märket och se vad andra tycker om just den. Det finns även många bra SUP-grupper på Facebook där du kan få tips och råd ( t ex SUP Stand Up Paddleboard Sweden).

PADDLA MED BARN – Hur kan jag paddla med mitt barn?

 • På samma bräda: Fördela vikten så att barnet sitter lite framför handtaget och du som paddlar sitter en bit bakom. Känns det ostadigt, paddla ståendes på knä eller sittandes.

 • På egen bräda: Simkunniga barn kan oftast paddla på egen bräda. (Ålder och dagsform spelar dock in.)

 • Bär flytväst.

 • Det är alltid du som förälder som ansvarar för ditt barn och vet vad hen klarar av och inte.

PADDLA SUP I ESKILSTUNA – Hur kan jag komma i kontakt med andra SUP:are i Eskilstuna?

Sök på Facebook efter gruppen "Paddla SUP i Eskilstuna". Gruppen skapades av Eskilstuna SUP för att kunna tipsa om både våra egna samt andra aktörers SUP-event men även för att ge inspiration till fina paddlingsställen. Alla som är intresserade av SUP i Eskilstuna är välkomna att gå med.

PADDLINGSTIPS – Har ni något tips på bra ställen att paddla på?

Absolut, klicka på länkarna nedan.

PRESENTKORT – Kan man köpa presentkort hos er?

Ja, vi säljer presentkort i valörerna 250, 500, 750 och 1000 kr som du sedan får skickat till din e-post. Kontakta oss om du önskar annan valör eller om du vill få presentkortet utskrivet på finare papper. Presentkorten är giltiga ett år från inköpsdatum. Vi löser inte in presentkort som har gått ut. Köp ditt presentkort här.

STÅPADDLA – Boktips

Vi rekommenderar alla som har fastnat för att paddla SUP att läsa igenom boken "Ståpaddla! Turpaddling på SUP" som är skriven av Pontus Ny.

SUP – Vad betyder förkortningen SUP?

Stand Up Paddleboard

SWISH – Vad har ni för swishnummer?

Vårt swishnummer är 123 177 28 70.

SÄKERHET – Vad bör man tänka på ur säkerhetssynpunkt vid SUP-paddling?

Leash/säkerhetslina

 • Alla våra brädor är utrustade med en sk leash (ett elastiskt band) som man fäster i brädan och runt valfritt ben och ska alltid användas. Detta är en säkerhet så att inte brädan glider eller blåser iväg från dig om du ramlar av.

Flytväst

 • Vi rekommenderar att du i största möjliga mån använder flytväst. Flytväst ingår alltid i hyrpriset hos oss.

Övrigt

 • Har du problem med att stå på knä kan det bli svårt för dig att ställa dig upp. Ett alternativ kan då vara att stå upp hela turen eller att sitta på rumpan.

 • Medtag mobiltelefon (i vattentätt fodral), vattenflaska och ev ett torrt ombyte om du inte paddlar i våt-/torrdräkt.

 • Meddela alltid någon på land om var du har tänkt paddla och hur länge du planerar att vara borta.

 • Ha koll på vädret och framför allt vindarna innan du ger dig iväg.

 • Börja alltid paddelturen i motvind så du får medvind på tillbakavägen. Då vet du att du alltid orkar paddla tillbaka.

bottom of page