Om oss

Eskilstuna SUP
– Vi hyr ut lätta och stabila uppblåsbara brädor som passar alla

Eskilstuna SUP finns i Skogstorp, strax utanför Eskilstuna, i en del av vår bostad som är belägen precis intill Eskilstunaån där du direkt ansluter till en av Eskilstuna kommuns kanotleder. Med bara några få lyft kan du ta dig ända bort till Torshälla eller ut i Hjälmaren.

Vi som driver Eskilstuna SUP heter Jörgen Carlsson och Lotta Collander och vi gör detta vid sidan av våra ordinarie arbeten. Vi startade företaget då vi vill få fler att upptäcka denna fantastiska och lättillgängliga vattenaktivitet.

 

Vi hyr ut SUP-brädor till dig, oavsett om du är nybörjare eller erfaren. Välj själv om du vill paddla direkt från Skogstorp eller om du vill ta med dig brädan till annan plats. Vi ger dig gärna tips på ställen där du kan paddla samt olika turförslag.

Våra hyrbrädor är uppblåsbara men har lika bra styvhet och kvalitet som en hård bräda. Vikten är låg vilket gör dem smidiga att bära även när de är uppumpade.

Vi är numer återförsäljare till Yster SUP, kontakta oss om du vill veta mer.

Brädan pumpas upp för hand på 5-10 min och går att få så styv som upp till 15-20 psi (beroende på bräda), vilket är i klass med en hård bräda. Handtagen på brädan gör den lätt att bära och dra upp ur vattnet. Fenan på undersidan ger bra kursstabilitet.

Den lätta brädan och alla tillbehör (leash samt pump) får enkelt plats i den medföljande ryggsäcken, för att du på ett smidigt sätt ska kunna transportera utrustningen till önskat paddelvatten. Flytväst ingår alltid i hyrpriset.

Alla våra brädor är utrustade med ett nät framtill så man lätt kan ta med sig en liten packning. En vattentät väska eller påse är dock att föredra.