top of page

Water & Woods of Sörmland

Vilka är vi?

Vi heter Åse och Lotta och våra vägar korsades när vi båda jobbade på kommunikationsbyrå. Efter några år på byrån gick vi vidare i yrkeslivet men kände ganska snabbt att vi saknade att jobba tillsammans och började därför fundera ut ett nytt sätt att göra det på. Vi har upptäckt vad vi själva mår bra av och vill dela med oss av det till andra.

– Åse Haukebö Roos –

Åse har levt ett väldigt jobb- och prestationsbaserat liv, som inte har varit odelat positivt varken för kropp eller själ. När stressen var som värst fann hon en fantastisk källa till återhämtning i naturen, och det har blivit en plats med stor betydelse i hennes liv.

“I skogen kan jag vara fullt närvarande i nuet och stänga av allt det som pockar på i vardagen. Jag slutar aldrig att förundras över det vackra, det stilla och det oförställda som finns där – och den känslan vill jag sprida till andra människor.”

 

Idag driver Åse Roos Samtalsterapi, där hon via terapeutiska samtal hjälper människor att överkomma de hinder som de upplever att de har i sitt liv, med särskild inriktning på stresshantering. Hon är även utbildad Friskvårdsguide med fokus på skogsbad och att hitta vägar till närvaro i naturen.

– Lotta Collander –

Lotta har älskat vatten i hela sitt liv och både paddlar, dyker och badar året runt. Att få vara med när andra människor upptäcker att de klarar mer än de tror, oavsett om det är att stå på en bräda för första gången eller att ta sina första andetag under vattenytan med dykutrustning, ger henne en massa positiv energi.

 

“Att vara vid vattnet – både i, intill, på eller under – måste vara den absolut bästa medicinen mot all stress som regelbundet uppstår i vardagen. Talar av egen erfarenhet då jag var sjukskriven för utmatningssyndrom för några år sedan och den lugna meditativa SUP-paddlingen var det som bäst hjälpte mig igenom det”.

Efter många år som anställd är nu Lotta egenföretagare och driver både Collander Grafiska AB och Eskilstuna SUP.

IMG_5579.jpg

Vårt utbud

bottom of page