Lucia-SUP

Uppdaterat 211014

Välkommen att vara med och sprida lite ljus på Eskilstunaån på Luciadagen. Vi ser till att gå all in med allt ljus vi kan hitta och fästa det på oss själva och våra brädor så att vi tillsammans lyser upp det mörka vattnet. Luciakronor, tomteluvor etc är också välkommet att ta på sig. Vi kommer förhoppningsvis få sällskap på land av en kör. Detta är dock i skrivande stund inte klart än. Deltagaravgiften kommer i år att gå till Föreningen Omtanke. Vi hoppas på en fin och stämningsfull kväll!

Så här såg det ut förra året:

Film från 2020.

Bilder från 2020.

För vem?

SUP-deltagare:

För att kunna delta behöver du ha paddlat tidigare och känna dig säker på brädan och helst ha en egen bräda. Du behöver också ha på dig en våt- eller torrdräkt då det vid tidpunkten är mycket kallt i vattnet. Står man på knä, eller sitter på rumpan, är dock risken för att ramla i minimal men en dräkt skyddar dig bättre än vanliga kläder om det trots allt skulle bli ett ofrivilligt dopp i det kalla vattnet. (Har du ingen egen bräda så har vi några brädor för uthyrning, pris 150 kr/bräda, välj alternativet "Jag vill hyra bräda" vid bokningen.)

Publik:

Vill du bara komma och titta behöver du inte anmäla dig. Ta gärna en promenad längs ån medan vi paddlar. Vi kommer att utgå paddlingen från vattnet utanför Clarion Collection Hotel Bolinder Munktell och sen fortsätta bort mot Fors kyrkbro innan vi vänder tillbaka. Tagga gärna Eskilstuna SUP om du lägger upp bilder i sociala medier så kan vi också se dem efteråt.

 

Bokning

SUP-deltagare:

Om du vill vara med och paddla så anmäler du dig här senast den 12 december på vår fristående bokningssida.

Publik:

Du behöver inte anmäla dig om du stannar på land.

Pris
SUP-deltagare:

150 kr som swishas till 123 027 85 15 senast dagen innan den 12/12. Märk betalningen med Lucia-SUP. (Behöver du hyra en bräda swishar du 300 kr).

Publik:

Det är kostnadsfritt att titta på. Vill man ändå skänka en valfri summa till Föreningen Omtanke kan man göra det direkt till föreningen på nummer 123 074 72 87. Märk betalningen med Lucia-SUP.

Samling
SUP-deltagare:

I vattnet utanför Clarion Collection Hotel Bolinder Munktell, Eskilstunaån, i centrala Eskilstuna, den 13/12 kl 17.00 (du behöver alltså se till att vara klar för avfärd i vattnet innan dess). Vi paddlar därefter i lugnt tempo bort mot Fors kyrka och sedan tillbaka dit vi startade. Tidsåtgång ca en till en och en halvtimme. OBS! Det går bra att lägga i brädan på annat ställe i ån och sen paddla bort till startplatsen innan kl 17.00.

Klädsel och utrustning
SUP-deltagare:
 • SUP-bräda med leash samt paddel

 • Våt- eller torrdräkt

 • Neoprenboots eller vinterkängor

 • Flytväst

 • Lysande detaljer. T ex Luciakrona/pannlampa/annan lysande huvudbonad. Pimpa dig och din bräda med så mycket lysande attiraljer som möjligt. Ju mer desto bättre, vi vill ju synas i mörkret.

 • Ev något varmt att dricka i termos

 • Torrt ombyte

Övrigt
 • Vi paddlar även om det regnar/snöar. Om vädret däremot skulle vara katastrofdåligt som t ex snöstorm, ihållande spöregn eller om isen ligger på ån, ställs evenemanget in och meddelas då via sms till dig som är anmäld samt här och i evenemanget på Facebook.)

 • Vi kommer att paddla under broarna så du kommer att behöva ligga på mage för att komma under. Stanna kvar mellan Nybron och Strömsholmen om du tycker att det är för otäckt att paddla med tak över huvudet.

 • Vi tar en del bilder/filmklipp under utfärden som vi sedan lägger upp på Facebook och Instagram och som man sedan gärna får dela.

 • All paddling sker på egen risk.

 • COVID-19: Smittspridningsrisken utomhus är liten men det är ändå viktigt att hålla avstånd och att hålla sig hemma vid minsta symptom. Vi följer de rekommendationer som finns.