Lucia-SUP

Uppdaterat 210104

Välkommen att vara med och sprida lite ljus på Luciadagen. Vi ser till att gå all in med allt ljus vi kan hitta och fästa det på oss själva och våra brädor så att vi tillsammans lyser upp den annars så mörka Eskilstunaån. I år kommer vi planera för mer sång än föregående år. I vilken form är ännu oklart.

 

Hela deltagaravgiften kommer i år att oavkortat gå till Föreningen Omtanke

Film från 2020.

Bilder från 2020.

För vem?

För att kunna delta behöver du ha paddlat tidigare och känna dig säker på brädan och helst ha en egen bräda (annars kan du såklart hyra en av oss, se nedan).  Du behöver också ha på dig en våt- eller torrdräkt då det nu är mycket kallt i vattnet. Står man på knä, eller sitter på rumpan, är dock risken för att ramla i minimal men en dräkt skyddar dig bättre än vanliga kläder om det trots allt skulle bli ett ofrivilligt dopp.

 

Bokning

Anmäl dig genom att fylla i formuläret nedan.

Pris

150 kr där hela summan går oavkortat till Föreningen Omtanke och swishas till 123 074 72 87 senast den aktuella dagen. Märk betalningen med Lucia-SUP. (Behöver du hyra en bräda tillkommer 150 kr som du bokar och betalar hos oss på Eskilstuna SUP senast den 12/12.)

Samling

I vattnet runt Strömsholmen, Eskilstunaån, i centrala Eskilstuna, den 13/12 kl 17.00 (du behöver alltså se till att vara klar för avfärd innan dess). Vi paddlar därefter i lugnt tempo bort mot Fors kyrka och sedan tillbaka till Strömsholmen. Hela turen tar gissningsvis en timme.

Klädsel och utrustning
 • SUP-bräda med leash samt paddel (150 kr hyra av bräda, bokas via 072-72 11 556 eller via formuläret nedan)

 • Flytväst

 • Våt- eller torrdräkt (vi har tyvärr inga dräkter att hyra ut)

 • Mössa, vantar, tjocka strumpor (ta med ett par extra av varje i en vattentät väska eller påse)

 • Neoprenboots eller vinterkängor

 • Luciakrona/pannlampa/annan lysande huvudbonad. Pimpa dig och din bräda med så mycket lysande attiraljer som möjligt. Ju mer desto bättre.

 • Ev något varmt att dricka i termos.

Covid-19/Corona

Smittspridningsrisken utomhus är liten men det är ändå viktigt att hålla avstånd och att hålla sig hemma vid minsta symptom. För att minimera risken för smittspridning ser vi till att förbereda oss själva och våra brädor på bra avstånd från varandra. Det finns gott om plats att sprida ut sig på längs med ån så vi behöver inte alla göra oss klara på samma ställe. Väl i vattnet blir det ett naturligt avstånd mellan oss och våra brädor och det gör inget om vi paddlar i olika tempo så vi sprider ut oss på ån. Det viktigaste är att vi lyser upp i mörkret, inte att vi paddlar och håller ihop som en grupp. (Förslag på iläggningsplatser: Strömsholmen, Bolinder Munktell, Fors kyrka m fl.). 

Övrigt
 • Vi paddlar även om det regnar/snöar. Om vädret skulle vara katastrofdåligt som t ex snöstorm eller spöregn eller om isen ligger på ån, ställs evenemanget in och meddelas då via sms till dig som är anmäld samt i evenemanget på Facebook.)

 • Vi tar en del bilder under utfärden som vi sedan lägger upp på Facebook och Instagram och som man sedan gärna får dela. Skulle du inte vilja vara med på bild, meddela oss det så fort som möjligt.

 • Vi kommer att paddla under broarna så du kommer att behöva ligga på mage för att komma under. Stanna kvar mellan Nybron och Strömsholmen om du tycker att det är för otäckt att paddla med tak över huvudet.

 • All paddling sker på egen risk.

Anmälan Lucia-SUP 2021

Anmäl dig via att fylla i formuläret. En bekräftelse på att du är anmäld skickas tillbaka till dig inom kort. Ibland hamnar våra mail i mappen skräppost så håll utkik där om du tycker att svaret dröjer från oss.

Klicka i rutan nedan samt fyll i formuläret

Tack för ditt meddelande! Vi återkommer så snart vi kan.