Lucia-SUP

Luciamys med loggor 1200x1080 px.png

Uppdaterat 221129 (uppdateras löpande)

🌟 Nu är bokningen öppen för er som vill vara med och paddla på årets Lucia-SUP. Nytt för i år är att paddlingen genomförs i samband med eventet "Luciamys" som vi arrangerar tillsammans med Position Eskilstuna och Föreningen Omtanke. Välgörenhetsinsamlingen i år går till Kvinnojouren MOA, välkommen att skänka en gåva till swisha 123 30 700 75.   🌟

Välkommen att vara med och sprida lite ljus på Eskilstunaån på luciadagen. Vi går all in med LED-belysning och fäster det på oss själva, våra brädor och ev paddlar. Luciakronor, tomteluvor etc är också välkommet att ta på sig. Tänk dock på att vi kommer behöva lägga oss på mage för att komma under Rådhusbron vid Smörtorget/Smörparken och att alltför höga dekorationer (t ex mindre plastgranar) kan ställa till det där. Väl framme vid Smörtorget stannar vi till och tittar på (det landbaserade) luciatåget som uppträder kl 18.00 innan vi paddlar tillbaka.

Datum och tid

OBS! Nedanstående tider gäller endast dig som ska paddla SUP

Tisdag 13/12

Kl 17.00 Samling med upprop och information (kom gärna tidigare och förbered din utrustning)

Kl 17.20 ca Avfärd i sakta tempo

Kl 17.55 ca Vi anländer till Smörtorget där vi (förhoppningsvis) från vattnet ser på luciatåget på land

Kl 19.00 ca Vi beräknas vara tillbaka på startplatsen​ där vi bjuder alla SUP-deltagare på glögg och pepparkaka.

Plats

Bryggan nedanför Casa Nostra Tunafors. Parkering finns vid busstationen på andra sidan av Kyrkogatan.

Pris

  • Paddling på egen SUP: 0:- (OBS! Anmälan krävs även om du paddlar på egen bräda)

  • Uthyrning av SUP: 150 kr/bräda

  • Uthyrning av våtdräkt 3 mm: 100:-/dräkt (Våtdräkt i 3 mm neopren finns att hyra i begränsat antal och storlekar. Kontakta oss på sms/tel 072-7211556 om du önskar hyra en dräkt.)

För vem?

För att kunna delta behöver du ha paddlat någon gång tidigare, vi kommer inte att hålla i någon SUP-introduktion före paddlingen. Det är också önskvärt, men dock frivilligt, att du har på dig en våt- eller torrdräkt ur säkerhetssynpunkt pga det kalla vattnet. Om du tar med egen bräda behöver du ha en leash/säkerhetssele fäst vid den.

Bokning och betalning

Anmäl dig här. Välj datum i schemat då du vill delta. För att kunna göra en bokning behöver du vara inloggad. Om det är första gången du ska logga in väljer du "skapa nytt konto". När du har fått en bokningsbekräftelse betalar du in angiven summa via Swish 123 027 85 15 inom 24 timmar, märk betalningen med "Lucia-SUP". Om du har med egen bräda betalar du ingenting. I samband med bokningen godkänner du villkoren för att delta på paddlingen, läs igenom dessa här.

Avbokningsregler:

Om du skulle bli sjuk eller få förhinder den aktuella dagen, gör då din avbokning senast 3 timmar innan så får du pengarna tillbaka om du har hyrt bräda/dräkt. OBS! Du måste själv kontakta oss för att få pengarna tillbaka. Om du får förhinder och deltar med egen bräda vill vi gärna att du ändå avbokar i god tid så vi vet hur många som kommer.

Klädsel

Våtdräkt, torrdräkt eller paddelkläder med neoprenmuddar, neoprenboots med ullstrumpor i, vantar/handskar, mössa. Ev lucia- och julinspirerad klädsel. Tänk på att om du hamnar i vattnet blir du fort kall och det kan vara tungt och svårt att ta sig upp på brädan igen.

Bilder

Vi tar en del bilder under kvällen som vi sedan lägger upp på Facebook och Instagram och som man sedan gärna får dela. Tagga oss gärna med @eskilstunasup eller #eskilstunasup

Övrigt
  • Vi paddlar även om det regnar. Vid alltför dåligt väder (ihållande spöregn, åska, alltför kraftiga vindar etc) eller om det ligger för mycket is på ån ställs utfärden in och meddelas då via sms till dig som är anmäld.

  • Vid färre än sex anmälda kan utfärden komma att ställas in och meddelas då via sms till dig som är anmäld.

  • All paddling sker på egen risk, se gärna över dina egna försäkringar.

Filmer och bilder från tidigare år

Film 2021

Bilder 2021

Film 2020

Bilder 2020.

814A0416.jpg
814A0206.jpg
Karta 2022.png