Turpaddling

20200716_143630.jpg

Följ med på guidad turpaddling i grupp där vi anpassar paddlingen efter deltagarna. En kort genomgång i SUP-teknik hålls innan turen så att alla deltagare känner sig säkra på vattnet. Du behöver inte ha paddlat SUP förut men du måste vara simkunnig samt ha grundkondition så du orkar paddla om det blåser lite. Om du har egen SUP-bräda vill vi att du har en leash/säkerhetssele på den. Vi besöker olika platser under året och nya tillfällen kommer att läggas upp här vartefter.  Senast uppdaterad 220825.

Magsjön

Följ med på en guidad SUP-tur i en av Södermanlands klaraste sjöar där vi verkligen får känna på att vara ute i naturen långt ifrån stadens stress. Vi gör ett kort lunchstopp så ta med det du vill äta.

DATUM: Ej klart

PRIS: 500 kr inkl ledare, bräda, paddel, flytväst och vattentät väska 20 l. Om du har egen bräda betalar du 200 kr (inkl ledare, flytväst och vattentät väska 20 l om så önskas)

SAMLING: Porsuddebadet, Magsjön, Strängnäs (Skicka sms 072-72 11 556 om du vill samåka, jag har fyra platser lediga i bilen.)

Naten/Natån/Båven

Mysiga Natån mellan sjön Naten och Båven får ni inte missa! Det här är ett riktigt guldkorn och en av våra absoluta favoritpaddlingsställen. Det är en liten bit att åka men det är det värt (ca en timme från Eskilstuna). Vi gör ett kort fikastopp så ta med egen fika/mellanmål. Vi utgår från badplatsen nedanför Stjärnhovs ICA-butik så där finns möjligheter att köpa med sig något gott.

DATUM: Ej klart

PRIS: 500 kr inkl ledare, bräda, paddel och flytväst (200 kr om du har egen bräda) 

SAMLING: Natens badplats, Stjärnhov, nedanför ICA Nära (Kontakta oss om du önskar samåka, vi får plats med 3 passagerare.)

Skjulsta

Vi lägger i brädorna hos oss i Skogstorp och paddlar sen till Skjulsta där vi gör ett kort lunch- (och ev bad-) stopp så ta med egen lunch/fika. Om Skjulsta Café har öppet kan man också handla där. Efter stoppet paddlar vi tillbaka till Skogstorp. Vi behöver göra två lyft enkel väg då vi går och bär brädorna en bit.

DATUM: Ej klart.

PRIS: 400 kr inkl ledare, bräda, paddel och flytväst (150 kr om du har egen bräda) 

SAMLING: Eskilstuna SUP, Åbrinksvägen 8, 63369 Skogstorp

Eskilstuna city by night

Upplev centrala Eskilstuna från vattnet i skymning när belysningen i fontänen och under Fors kyrkbro tänds. För att komma under Rådhusbron samt Nybron behöver vi ligga på mage. Vi gör ett kort fikastopp så ta med egen fika/mellanmål.

DATUM: Ej klart

PRIS: 400 kr inkl ledare, bräda, paddel och flytväst (150 kr om du har egen bräda) 

Hedlandets naturreservat

Följ med på SUP-tur på Hjälmaren där vi verkligen får känna på att vara ute i naturen långt ifrån stadens stress. Vi gör ett kort fikastopp så ta med egen fika/mellanmål.​​

DATUM: Ej klart

PRIS: 400 kr inkl ledare, bräda, paddel och flytväst (150 kr om du har egen bräda) 

SAMLING: Fd Biby-bron i Hedlandets naturreservat (sväng in mot Hedlandet från väg 214 via den infart som är närmast Eskilstuna. Det står Ulriksdal på busshållplatsen ute vid vägen.) Klicka här för Google Maps.

-----

Bokning och betalning

Anmäl dig här. Välj datum i schemat då du vill delta. För att kunna göra en bokning behöver du vara inloggad. Om det är första gången du ska logga in väljer du "skapa nytt konto". När du har fått en bokningsbekräftelse att du har fått plats betalar du in angiven summa via Swish 123 027 85 15 (eller med ePassi) inom 24 timmar (alt. omgående om du bokar samma dag). Märk betalningen med "Turpaddling" och det datum du har bokat. I samband med bokningen godkänner du villkoren för att delta på paddlingen, läs igenom dessa här.

Avbokning: Mindre än 3 timmar innan bokning: Ingen återbetalning

Skulle du bli sjuk eller få förhinder den aktuella dagen är det fullt förståeligt. Gör då din avbokning så fort du kan, dock senast 3 timmar innan, så får du pengarna tillbaka. OBS! För avbokning mindre än tre timmar innan utsatt tid sker ingen återbetalning.

Klädsel

Badkläder och/eller träningskläder. Är det regnigt och småkallt kan det vara skönt med en tunn regn-/vindjacka eller en våtdräkt. På fötterna kan du ha badskor eller liknande men det går även bra att vara barfota. Är du frusen av dig och det inte är sommarvärme ute kan det vara skönt att ha en tunn mössa och vantar på sig.

>> Våtdräkt i 3 mm neopren finns att hyra för 100 kr/st. (OBS! Begränsat antal och storlekar). Kontakta oss på mail eller sms/tel 072-7211556 om du önskar hyra en dräkt. Uppge den storlek du normalt brukar ha på dina kläder.

Ta med
  • Ev ett torrt ombyte till efteråt om du skulle bli blöt.

  • Keps kan vara skön att ha på huvudet både i solsken och i regn.

  • Om du måste ha glasögon rekommenderar vi att ha dem i sk "senilsnöre" då de sjunker snabbt om de hamnar i vattnet.

Bilder

Vi tar en del bilder under turpaddlingen som vi sedan lägger upp på Facebook och Instagram och som man sedan gärna får dela. Tagga oss gärna med @eskilstunasup eller #eskilstunasup (Skulle du inte vilja vara med på bild, meddela oss det så snart du kan.)

Övrigt
  • Vi paddlar även om det regnar. Vid dåligt väder (ihållande spöregn, åska, alltför kraftiga vindar etc) ställs utfärden in och meddelas då via sms till dig som är anmäld.

  • Vid färre än fyra anmälda kan utfärden komma att ställas in och meddelas då via sms till dig som är anmäld.

  • All paddling sker på egen risk.

  • Vi följer noga information och råd från myndigheter om Covid-19. Kom bara om du känner dig helt frisk.